Un pod mai vechi de 100 de ani din localitatea Şercaia va fi „dublat”

0
32

După ce a trecut prin două războaie mondiale şi, mulţi ani, a făcut parte din drumul ce lega Braşovul de Sibiu, podul de fier de la Şercaia (de pe DJ 131 P Şercaia – Hălmeag) va deveni „piesă de muzeu”, pentru că, lângă el, se va construi unul nou. Proiectul va fi realizat de administraţia judeţeană braşoveană, care a pregătit deja studiul de fezabilitate aferentă investiţiei, iar în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Braşov din 29 februarie vor fi supuşi aprobării indicatorii tehnico economici.
Construirea unui nou pod a fost recomandată de specialişti, după ce în urma experizării celui existent, au constatat că acesta este într-o stare critică.

Investiţie estimată la 20 milioane de lei
Conform proiectului de hotărâre, valoarea totală a proeictului este estimată la 20.422.993 lei, cu tot cu TVA, iar finanţarea este asigurată integral de la bugetul judeţului Braşov.
Noul pod va avea o lungime totală de 100,40 de metri şi o lăţime totală de 11,30 metri. Spre deosebire de podul ce va fi scos din uz, cel nou va fi realizat din beton, iar lucrările vor dura 15 luni.

 

https://bzb.ro/stire/un-pod-mai-vechi-de-100-de-ani-din-localitatea-sercaia-va-fi-dublat-a195544

 

Lasă un răspuns